10 jaar Weerdenburg Web Works - Websites en meer. Veel meer …

Van eenvoudig te beheren websites tot intelligente webbased software voor organisatiespecifieke vraagstukken: in het voormalige raadhuis in het centrum van Heesch komen de meest uiteenlopende internetoplossingen tot stand. Dit is het domein van Weerdenburg Web Works. Op het eerste oog misschien een standaard internetbedrijf, maar niets is minder waar. Het meedenkend vermogen en de kracht om complexe vragen om te zetten in ogenschijnlijk simpele oplossingen, maken het bedrijf tot een gewaardeerde partner voor tal van organisaties. Al tien jaar lang.

Het begon allemaal in 2000, toen Frank van Weerdenburg volgens een zorgvuldig opgezet plan zijn eigen webdesignstudio oprichtte. Waar de focus in eerste instantie lag op de realisatie van fraaie, doeltreffende websites, signaleerde hij al snel een toenemende behoefte aan functionaliteit en onderhoudsgemak. Steeds meer opdrachtgevers zochten naar mogelijkheden om hun websites zelf te beheren. Dat was koren op de molen van autodidact Van Weerdenburg. Hij bedacht en ontwikkelde oplossingen om databases te uploaden en creëerde daarmee zijn eigen voorloper op wat we nu een contentmanagementsysteem noemen.

Gebruiksgemak voorop

De oplossingen vielen in de smaak. Niet alleen omdat ze volledig afgestemd waren op de klant in kwestie, maar vooral vanwege hun gebruiksvriendelijkheid. En zo is het nog steeds. De websites en contentmanagementsystemen die uit de koker van Weerdenburg Web Works komen, kunnen nog zo complex in elkaar zitten: in het gebruik zijn ze eenvoudig. Iedereen kan ermee uit de voeten, met minimale uitleg. Combineer dat met een aantrekkelijke vormgeving, een flinke dosis flexibiliteit en snelle service, en het is duidelijk waarom Weerdenburg Web Works zich in tien jaar heeft ontwikkeld tot een volwassen bedrijf met een driekoppig team, een markante kantoorlocatie en een indrukwekkende klantenportefeuille.

Intranet en webbased software

Inmiddels omvat de dienstverlening van Weerdenburg Web Works veel meer dan websites alleen. Zo is het bedrijf als geen ander thuis in de ontwikkeling van intranetomgevingen die exact díe functionaliteiten bevatten die een klant nodig heeft. Van een digitaal nieuwsarchief tot een tool om vergaderruimtes te beheren en van een interne telefoonlijst tot een digitaal smoelenboek. Van daaruit is het een kleine stap naar webbased software: programma’s die via internet toegankelijk zijn en volledig op maat ontwikkeld worden. “Het mooie hiervan is dat alles mogelijk is”, vertelt Frank van Weerdenburg. “We beschikken over een goed team dat elk vraagstuk aankan, hoe groot of hoe klein ook. Iedere organisatie die een oplossing zoekt om informatiestromen te beheren, is bij ons aan het juiste adres.”

Jubileum

Een mooi voorbeeld van webbased software is het volledig in eigen beheer ontwikkelde ProTicket. In dit reserveringssysteem voor theatertickets kunnen theaters hun volledige backoffice regelen. “Maar denk ook aan applicaties voor bezoekersregistratie, bijvoorbeeld voor evenementen”, vult Van Weerdenburg aan. “Volledig geautomatiseerde oplossingen die het totale traject omvatten: van de aanmelding per e-mail tot het scannen van de voucher bij de entree. Of een compleet barcode-gebaseerd voorraadbeheersysteem, uitgerust met allerlei functionaliteiten voor orderpicken, etiketteren, factureren en managementrapportages.” Het is duidelijk: het vermogen om out-of-the-box te denken, heeft al tot vele treffende oplossingen geleid. En – zeker zo belangrijk – tot een hechte club. In mei gaat het team van Weerdenburg Web Works daarom een lang weekend naar Portugal om het tienjarig jubileum te vieren.

Op September 14, 2010